İçeriğe atla
Plug-in Hibrit (Şarj Edilebilir) Ne Demektir

Plug-in Hibrit (Şarj Edilebilir) Ne Demektir

Plug-in hibrit, hem içten yanmalı motor hem de elektrik motoru barındıran, elektrikli motorunu şarj etmek için harici bir elektrik kaynağına bağlanabilen bir araç türüdür. Bu araçlar, elektrik enerjisiyle bir menzil kat ettikten sonra, elektrikleri bittiğinde içten yanmalı motoru devreye alarak yolculuğa devam edebilirler. 

Elektrik motoru için gerekli enerji, genellikle evdeki normal prizlerden veya özel şarj istasyonlarından sağlanabilir. Plug-in hibrit araçlar (PHEV - Plug-in Hybrid Electric Vehicles), çevreye olan etkilerini azaltmayı, yakıt verimliliğini artırmayı ve elektrikle çalışırken sıfır emisyon sunmayı amaçlar.

Bu araçlar, tamamen elektrikli araçlar (EV) ile geleneksel hibrit araçlar (HEV) arasında bir köprü görevi görür. Geleneksel hibrit araçlardan farklı olarak, plug-in hibritlerin daha büyük bataryaları vardır ve bu sayede daha uzun mesafeleri tamamen elektrik modunda gidebilirler. Bu özellik, özellikle kısa mesafeli günlük kullanımlarda aracın tamamen elektrik modunda çalışmasını ve içten yanmalı motorun devreye girmesini gerektirmeyebilir, bu da yakıt tüketimini ve emisyonları önemli ölçüde azaltabilir.

Ülkemizdeki satışa sunulan Plug-in hibrit araçlara örnek olarak; 

  • Ford Kuga ST-Line SUV 2.5L 225PS Otomatik Benzin/Elektrik modeli
  • Audi A7 Sportback 55 TFSI
  • Porsche Cayenne E-Hybrid
  • Volvo XC90 T8 Twin Engine 
  • Kia Sportage Plug-in Hibrit 1.6L 265 PS 4X4 Otomatik
  • BMW X1 Plug-in Hibrit 
  • Yeni BMW XM Plug-in Hibrit 
  • Alfa Romeo Tonale Plug-in Hibrit 

Gibi modelleri sayabiliriz. Bunların yanı sıra Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan BYD'nin de 2024 yılı içerisinde plug-in hibrit araçlarının Tükiye pazarında satışa sunulması beklenmektedir. 

Elektrikli araç dünyası ile ilgili daha fazlasını keşfetmek, güncel bilgilere anında sahip olmak, avantajlı kampanyaları yakalamak için Sarjagel.com sitemize üye olabilir, SM hesaplarımızı takip edebiliriz.

 

    Düşünceni burada bırak

    Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

    Related Posts

    Elektrikli Araçların Avantajları Nelerdir?
    May 06, 2024
    Elektrikli Araçların Avantajları Nelerdir?

    Elektrikli araçlar tüm dünyada ve ülkemizde hızla yaygınlaşmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda sokaklarda, trafikte nadiren rastladığımız elektrikli araçlara artık her an...

    Devamını oku
    Elektrikli Araçlar 100 Kilometrede Ne Kadar Yakar?
    March 22, 2024
    Elektrikli Araçlar 100 Kilometrede Ne Kadar Yakar?

    İçten yanmalı geleneksel motorlu araçlarda alıştığımız bir terminoloji vardır. Arabası olan herkes ya da almayı düşününler mutlaka bu soruyu sorarlar....

    Devamını oku
    Drawer Title

    Bu web sitesi, web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.

    benzer ürünler