İçeriğe atla
Ofisiniz İçin Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ofisiniz İçin Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrikli araçların (EV) popülaritesi ve satışları sürekli yükseliyor. Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, iş yerlerinde ve kurumsal alanlarda EV şarj istasyonlarının kurulması, sürdürülebilirlik ve çevre dostu politikaların bir parçası haline geldi. Peki, kurumsal alanlarda elektrikli araç şarj istasyonu çözümleri nasıl uygulanmalıdır? İşte bazı önemli noktalar:
1. İhtiyaca Uygun Şarj İstasyonu Seçimi

    Kurumlar için ilk adım, ihtiyaca uygun şarj istasyonlarını belirlemektir. Şarj istasyonlarının kapasitesi, şarj hızı ve bağlantı türü gibi özellikler, araçların ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre seçilmelidir. Örneğin, AC tip cihaz kuruyorsanız aracınızın şarj süresinin uzayacağını bilmeniz gerekir ya da aldığınız elektrikli aracın şarj tipine göre elektrik alım kapasitesini bilmeniz gerekir. Aracınız AC ile 11 KW gücüne kadar şarj oluyorsa sizin cihazınız 22 kW olsa bile aracınızın alacağı maksimum güç 11 KW olacak ve şarj süresi 22 KW alım kapasitesi bir araca göre 2 katı uzayacaktır. Aynı durum kuracağınız DC tipi şarj istasyonları için de geçerlidir. Dolayısıyla öncelikli olarak aracınızın batarya kapasitesini bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca, gelecekteki genişlemeleri de göz önünde bulundurarak esnek çözümler tercih edilmelidir. Araç filonuzu yenilerken mevcut cihazlarınızı da bu yenilemeye uygun seçmeniz atıl yatırım olmaması adına önem arz etmektedir.

    2. Enerji Alt yapısı 

    Ofisinizin bulunduğu alanın enerji alt yapısı, kuracağınız şarj istasyonu için en belirleyici unsurdur. Bunun için şarj cihazı seçmeden ya da satın almadan önce sarjagel.com un keşif hizmetinden faydalanabilirsiniz. Ön keşifi siz de elektrik faturanızda yer alan sözleşme gücüne bakarak yapabilirsiniz. Sözleşme gücünüzün yani ofisinize elektrik dağıtım şirketinden gelen maksimum elektrik gücü (KW) olarak adlandırılır çok önemlidir. Eğer sözleşme gücünüz kuracağınız istasyon alt yapısını karşılamaz ise yatırımınız boşa gidecektir. Bunun için keşif hizmeti almanız ve bunu titizlikle yaptırmanız hayati öneme sahiptir.  

    3. Stratejik Yerleşim Planlaması

    Şarj istasyonlarının yerleştirilmesi, erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı açısından önem taşır. Çalışanların ve ziyaretçilerin kolayca ulaşabileceği, park alanlarına yakın konumlarda şarj istasyonları planlanmalıdır. Ayrıca, güvenlik ve şarj istasyonlarının korunması da dikkate alınmalıdır. Şarj istasyonlarının güvenliği için yazılım yani uzaktan şarjı başlatma özelliğini de cihaz alırken sormanız gerekir. Açık alanlarda farklı araçların şarj etmesini engellemek için şarj cihazının yazılımla onay verilerek şarja başlatılması gerekmektedir.

    4. Enerji Yönetimi ve Sürdürülebilirlik

    Enerji yönetimi, elektrikli araç şarj istasyonlarının kurumsal kullanımında kritik bir rol oynar. Enerji tüketiminin izlenmesi, optimize edilmesi ve mümkünse yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılması önemlidir. Ayrıca, enerji tüketimi verilerinin analizi, daha verimli ve çevre dostu çözümler geliştirmek için kullanılabilir. Bu noktada eğer şirketinizin konumu uygunsa güneş enerjisi (GES) yani güneş paneli kurdurarak kendi enerjinizi de üretebilir, elektrik maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. 

    5. Kullanıcı Deneyimi ve Erişilebilirlik

    Kurumsal şarj istasyonları, kullanıcı dostu olmalıdır. Kolay kullanılabilir ara yüzler, açık talimatlar ve kullanımı kolay ödeme seçenekleri önemlidir. Ayrıca, engelli erişimi gibi unsurlar da göz önünde bulundurulmalıdır.

    6. Maliyet Yönetimi ve Teşvikler

    Kurumlara, elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulum ve işletme maliyetlerini azaltmak için çeşitli devlet teşvikleri ve vergi indirimleri sunulabilir. Bu teşvikler, sürdürülebilir ulaşım çözümlerine geçişi teşvik ederken, maliyet yönetimini de kolaylaştırabilir.

    Sonuç:

    Blogumuzda belirtmiş olduğumuz bu bilgiler istasyon seçimi ve kurulumu konusunda genel olarak size yardımcı olacaktır. Ancak ofisiniz için en doğru, verimli ve maliyet açısından uygun istasyon seçimi ve kurulumu için sarjagel.com uzman ekibinden yardım alabilirsiniz. 

      Düşünceni burada bırak

      Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

      Related Posts

      Elektrikli Araçların Avantajları Nelerdir?
      May 06, 2024
      Elektrikli Araçların Avantajları Nelerdir?

      Elektrikli araçlar tüm dünyada ve ülkemizde hızla yaygınlaşmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda sokaklarda, trafikte nadiren rastladığımız elektrikli araçlara artık her an...

      Devamını oku
      Elektrikli Araçlar 100 Kilometrede Ne Kadar Yakar?
      March 22, 2024
      Elektrikli Araçlar 100 Kilometrede Ne Kadar Yakar?

      İçten yanmalı geleneksel motorlu araçlarda alıştığımız bir terminoloji vardır. Arabası olan herkes ya da almayı düşününler mutlaka bu soruyu sorarlar....

      Devamını oku
      Drawer Title

      Bu web sitesi, web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.

      benzer ürünler