İçeriğe atla
AC DC Şarj Cihaz Tipi Ne Demektir? Arasındaki Farklar Nelerdir?

AC DC Şarj Cihaz Tipi Ne Demektir? Arasındaki Farklar Nelerdir?

%100 elektrikli veya şarj edilebilir hibrit bir araç aldığınızda aracınızı şarj edebilmek için şarj cihazına, istasyonuna ihtiyacınız olacaktır. Şarj cihazı araştırırken AC DC olmak üzere 2 tip şarj cihazı bulursunuz. Bu noktada şarj cihazı tipi konusunda bilgi sahibi olmak ve doğru şarj cihaz tipini seçmek verimlilik ve şarj dolu süresi açısından önemlidir.  

Peki bu cihaz tiplerini ne anlama gelmektedir; 

AC (Alternatif Akım) ve DC (Direk Akım), elektrikli araçların şarj edilmesinde kullanılan iki farklı elektrik akımı tipidir. Şarj cihazı tipi de AC ve DC olarak 2’ye ayrılır. AC, akımın yönünün belirli aralıklarla değiştiği, DC ise akımın tek bir yönde sürekli olarak akmasıdır.

Ev şarj istasyonları genellikle AC şarjı destekler ve aracın içindeki AC/DC dönüştürücü, AC akımı DC'ye dönüştürür ve bataryaya depolar.

DC şarj tipi ise doğrudan aracın bataryasına doğru akım sağlar. Hızlı şarj istasyonları genellikle DC şarjı destekler. Bu tip şarj istasyonları, AC/DC dönüştürme adımını atlar ve doğrudan bataryaya DC akımı sağlar, bu da daha hızlı şarj süreleri sağlar.  

Şarj cihazı alırken elektrikli aracınızın bataryanın mimari yapısına yani AC ya da DC tipi cihazla kaç KW ya kadar şarj dolumu olabileceğine dikkat etmeniz gerekir. Örneğin satın aldığınız araç AC cihazdan 11 KW güç alabiliyorsa, sizin şarj cihazınız 22KW kapasiteli olsa bile araç maksimum 11KW ile şarj olur. Aynı prensip DC tipi şarj cihazı için de geçerlidir. 

Sonuç olarak, AC alternatif akım yavaş - orta şarj süresine sahip cihazlardır, DC ise doğrudan akım hızlı şarj süresine sahip cihazlardır diyebiliriz. 

Şarj cihazı satın almak, keşif, montaj hizmetinden yararlanmak için Türkiye'nin en geniş ürün çeşidine sahip elektrikli araç çözümleri online alış veriş sitesi sarjagel.com u ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 

Elektrikli araç dünyası ile ilgili daha fazlasını keşfetmek, güncel bilgilere anında sahip olmak, avantajlı kampanyaları yakalamak için Sarjagel.com sitemize üye olabilir, SM hesaplarımızı takip edebiliriz.

    Düşünceni burada bırak

    Lütfen yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.

    Related Posts

    Elektrikli Araçların Avantajları Nelerdir?
    May 06, 2024
    Elektrikli Araçların Avantajları Nelerdir?

    Elektrikli araçlar tüm dünyada ve ülkemizde hızla yaygınlaşmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda sokaklarda, trafikte nadiren rastladığımız elektrikli araçlara artık her an...

    Devamını oku
    Elektrikli Araçlar 100 Kilometrede Ne Kadar Yakar?
    March 22, 2024
    Elektrikli Araçlar 100 Kilometrede Ne Kadar Yakar?

    İçten yanmalı geleneksel motorlu araçlarda alıştığımız bir terminoloji vardır. Arabası olan herkes ya da almayı düşününler mutlaka bu soruyu sorarlar....

    Devamını oku
    Drawer Title

    Bu web sitesi, web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.

    benzer ürünler